Bellinzoni termékek a kövek védelmében

2021.01.26. hírekbellinzoni

Az 1937-ben Milánóban alapított Bellinzoni vállalat a kezdetektől fogva kiemelkedő szerepet játszik a magas színvonalú innovatív kőpiaci termékek kutatásában és fejlesztésében.

Bellinzoni termékek a kövek védelmében
A társaság legtöbb terméke, márvány, gránit, kő, terrakotta védelme, polírozása, kitöltése és karbantartása érdekében készült.
 
A termékek közt megtalálhatók:
 
A természetes kövek kémiai összetétele nagyon eltérő. A felhasználás módja a kövek összetételétől függően változnak. A kőiparban leginkább használt kövek:
 
Gránit
 
A gránit a leggyakoribb mélységi magmás kőzet. A szemcsék mérete a magma kihűlésének sebességétől függ: minél lassabban hűl ki, annál nagyobbak a kristályok, így a szemcséik tömörtől közepesen tömörig terjednek. Magas keménységi tulajdonságokkal bír, (Mohs-skála 6-7) és magas mechanikai ellenállással. Ezért nagyon ellenállnak a kopásnak, a légköri
tényezőknek, a savaknak és a szennyezésnek.
 
Márvány
 
Valójában kristályos meszes szerkezetű kövek. Jellemzőik a tonalitás és a szemcsék összetevőinek változatossága (finom, közepes, nagy) és a színek sokfélesége, a tonalitás árnyalatai: rózsaszín, sárga, szürke, zöld, piros, fekete stb. Keménységük alacsonyabb, mint a gránité (3-4 Mohs-skála).
 
MÉSZKŐ, TRAVERTIN
 
A mészkő üledékes kőzet, szerkezete lehet tömör, vagy lyukacsos. Kagylók, csigák vázai, a kövületek teszik egyedivé a mészkövet. Megjelenése függ a vágás irányától, illetve, hogy milyen eljárással kezelik a felületét. A „travertin” szó maga édesvízi mészkövet jelent. Színvilága változatos, az építőipar egyik kedvelt anyaga a színárnyalatai, valamint a könnyű faraghatósága miatt. Keménysége a Mohs féle 10 fokozatú skálán 3-as.
 
A Bellinzoni termékei közt biztosan megtalálja az önnek megfelelő terméket a felhasznált kövek védelmében, webshopunkból pedig kényelmesen meg is rendelheti azokat.