Kőragasztók az IMPA-tól

2019.09.27. hírekpromóció

Kétkomponensű műgyanta, beltéri és kültéri ragasztáshoz, fugázáshoz és tömítéshez.

Kőragasztók az IMPA-tól

Több, nemzetközi szinten vezető cég, már évek óta alkalmazza az IMPA márványragasztó és impregnáló termékcsaládjait a márvány és különböző kőfelületek javításához.

Epoxy és poliészter ragasztók közötti különbség

EPOXY:

A kétkomponensű epoxi alapú ragasztókat (IMPA Canova) speciálisan kültéri felhasználásra tervezték. Extra tapadású és az időjárási viszonyoknak jól ellenáll. A ragasztók csak nagyon kicsi mértékben zsugorodnak a kémiai reakció során, teljes mértékben ellenállnak az időjárási körülményeknek és nem tartalmaznak oldószert. A ragasztók kiváló kémiai és mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, amelynek köszönhetően számos különböző anyag, mint például kő (természetes kövek, gránit, márvány), fa, üveg, fém és műanyag összeragasztásához használható.

Keverési arány: 2 „A” rész + 1 „B” rész súlyban
Fazékidő: 15-20 perc
Csiszolható: 5 óra múlva
Tárolási stabilitás: 24 hónap ép csomagolásban, fénytől védve *20°C-on mért adatok.
Felhordásra alkalmas felület: A felület száraz, tiszta, por-, zsír- és viaszmentes legyen.
Felhordási eljárás: spatulya
Hígítás: Felhasználásra kész. A felhasználáshoz a komponenseket a megjelölt arányban gondosan el kell keverni. Mindig kis mennyiséget keverjünk be, nehogy túl gyorsan reagáljon. Általában egyszerre 200-250 gr bekeverése ajánlott. A kikeményedés és a maximális vegyi ellenállás 7 nap múlva teljes.
MEGJEGYZÉS: + 10°C hőmérséklet alatt és 80% R.P. fölött a termék felhordása nem ajánlott, mivel a termék túl lassan reagál.

POLIÉSZTER:

Telítettlen poliészter-gyanta bázisú, kétkomponensű ragasztók (IMPA Super Ancora) könnyen használhatók, rövid idő alatt szilárdulnak és kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek. Beltéri felhasználásra tervezték. Kőfelületek javítására és helyreállítására alkalmas. Kikeményedés után jellege és keménysége a márványhoz hasonló, és éppen úgy kezelhető, megmunkálható és fényesíthető, mint maga a kő.

Edző : fehér tubusos krém
Keverési arány: 100 „A” rész + 2÷3 „B” rész súlyban
Fazékidő: 6 ÷ 8 perc
Teljes polimerizáció: kb. 2 óra elteltével
Megmunkálható: 2 óra elteltével, közepes vastagság esetén
Tárolási stabilitás: 12 hónap ép csomagolásban, fénytől védve *24 ± 2 °C-on tesztelt termék 20 °C-on mért adatok
Felhordásra alkalmas felület: A felület száraz, tiszta, por-, zsír- és viaszmentes legyen.
Felhordási eljárás: spatulya
Hígítás: Felhasználásra kész.
Javasolt rétegvastagság: Nagy kiterjedésű felületen egy réteg vastagsága ne haladja meg az 5 mm-t. Nagyobb vastagság eléréséhez több rétegben kell felvinni. A felhasználáshoz 100 rész ragasztóhoz súlyban 2 ÷ 3% edzőt kell adni. Gondosan el kell keverni, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Felhordáskor ügyeljünk arra, hogy a termék jól tapadjon, ezért a spatulyát könnyedén nyomjuk rá a felületre. A ragasztó kézzel vagy géppel csiszolható. Használhatjuk ugyanazokat a szerszámokat, amelyeket a kő megmunkálásához alkalmazunk.
MEGJEGYZÉS: + 10°C hőmérséklet alatt a termék felhordása nem ajánlott.