Márvány és mészkő felületek tisztítása.

Márvány és mészkő felületek tisztítása.

Márvány és mészkő felületek tisztítása.

Márvány és mészkő felületek tisztítása.

 

A gyönyörű természetes kövekből készült felületek mindenkit ámulatba ejtenek, Azonban a márvány és mészkő felületek nagyon érzékenyek ezért, takarításuk nem történhet akármivel, ugyanis bizonyos tisztítószerek és vegyi anyagok használata károsíthatja azokat. A márvány és a mészkő is kalcium-karbonát kristályokból épül fel, így mindkét anyag savban oldódik! A legtöbb hagyományos tisztítószerben pedig van sav…!

Soha ne próbáld erős fertőtlenítő szerekkel ( pl.: Domestossal), takarítani. Tiltó listás az ecet is, még ha szeretjük is ezt az ősi természetes tisztítószert. Amennyiben ezekkel a szerekkel tisztítjuk a márvány és mészkő felületeket napi szinten az anyag összetétele is károsodik, és nagyon rövid idő elteltével a eredetileg szép fényes felület matt lesz. A fényes felület visszaállítása sok költséggel és nagy munkával jár. Egy kis odafigyeléssel és a megfelelő tisztítószerek használatával sok időt és pénzt spórolhatunk.

Mivel ezek a felületek puhának számítanak így könnyen karcolódnak amennyiben járófelületnek ezeket az anyagokat választottuk a bútorok lábára mindenképpen tegyünk filcet, és a cipőben ragadt kaviccsal is vigyázzunk.

Amennyiben lehetőség van rá napi szinten portalanítsuk a felületet, és csak biztos helyről származó savmentes tisztítószereket használjunk így hosszú ideig csodálhatjuk a természetes márvány és mészkő felületek egyedülálló fényes ragyogását.

Tisztítószereinket itt találja!