Miért fontos a köveket impregnálni?

2020.09.28. hírek

A kőimpregnálással nemcsak a fagyáskárokat előzhetjük meg. A kövek felülete nem tökéletesen sima, még akkor sem, ha csiszolt, így az egyenetlen felületen megtapadnak a levegőben szálló porszemcsék.

Miért fontos a köveket impregnálni?

A kőimpregnálással nemcsak a fagyáskárokat előzhetjük meg. A kövek felülete nem tökéletesen sima, még akkor sem, ha csiszolt, így az egyenetlen felületen megtapadnak a levegőben szálló porszemcsék. Csak fokozza a bajt, ha víz kerül a felületre, mert a nedvesség beszívódik a porszemcsékkel együtt. A gyönyörű kövünk idővel elszíneződik, és sosem lesz a régi.

Az impregnált kövekre is száll a por, viszont megszűnik az anyag egyenletlensége, így a víz nem tudja bemosni a port az apró szemcsékbe. Elkerülhető az algásodás, penészedés, szintén annak köszönhetően, hogy a kő szerkezetébe nem tud bejutni semmilyen élő organizmus, emellett élénkítik a természetes színeket.

A tél közeledtével gondoljuk végig, melyek azok a felületek, amelyeket kertünkben impregnálni szükséges. Az impregnálás vízlepergető hatású, így a téli csapadék nem tud beszivárogni a pórusokba. Kőimpregnáló termékeink hosszú időn keresztül védelmet nyújtanak, megakadályozzák a kövek károsodását.

Használhatóak síremlékekhez, műkőből és természetes kőből (márvány, gránit, mészkő), betonból készült felületekhez, burkolatokhoz, lábazatokhoz, homlokzatokhoz, járdákhoz, épített kerti kő berendezésekhez (grillező, kerti kút, szobrok, virágtartó) Mindig válasszunk megbízható, időtálló impregnáló anyagot.

Kőimpregnáló termékeink víz, zsír olaj elleni védelemhez: