Tavaszi kő tisztítás, kő impregnálási kisokos

2022.03.18.

Megérkezett a tavasz!

Természetes, hogy minél több időt szeretnénk a szabadban tölteni. Akinek saját kertje van, ilyenkor szembesül a hosszú és csapadékos tél következményeivel.

Tavaszi kő tisztítás, kő impregnálási kisokos

A kőből készült asztalok, sütögetők vagy épületek és kerítések lábazati kő burkolatainak felületén feltűnnek olyan jelenségek, melyekre egyéltalán nem számítottunk, és nem is nagyon tudjuk, mit lehet kezdeni velük.

Ilyen például a penész, a moha, az alga.

Ezekre is van megoldás, mégpedig olyan egyszerű megoldás, melyeket magunk is el tudunk végezni. Nem kell más hozzá, mint lelkesedés és minőségi termékek.

Ismerkedjünk meg ezekkel:

Első lépésként tisztítsuk meg felületet a Bellinzoni LEM 3 termékével.

Kellemes illatú, kifejezetten márvány és kőfelületek tisztításához tervezett semleges tisztítószer koncentrátum.  Kiváló zsírtalanító képességgel rendelkezik, így hatékonyan ellenáll mindenféle szennyeződésnek, tökéletesen alkalmas akár napi szinten is erős igénybevételnek kitett felületek tisztítására.  

Ajánljuk: Kő felületek tisztítására, gránit tisztítására, Terrakotta tisztítására, valamint műkő és beton tisztítására.  Használati utasítás a weboldalunkon elérhető.

A nagyon ellenálló szennyeződés esetén használja a Bellinzoni Ultra Stripper-t.

Rendkívül hatékony tisztítószer bármilyen szennyeződést eltávolít. Zsírok, szmog, olajos szennyeződések esetén hatékony. Márvány travertin, gránit, kerámia, porcelán és érzékeny kövekre ajánljuk.  Kiválóan eltávolítja a padlóról és falról a nagyon ellenálló fémes, akril és oldószeres viaszokat, valamint alkalmas a padlók polírozás előtti tisztításra. Hasznos csempeillesztések és rések tisztításához is.   

Ha a tisztítással megvagyunk, és elértük a kívánt állapotot, akkor itt az ideje, hogy az impregnálásról is gondoskodjunk.

 

A kőimpregnálással nemcsak a fagyáskárokat előzhetjük meg. A kövek felülete nem tökéletesen sima, még akkor sem, ha csiszolt, így az egyenetlen felületen megtapadnak a levegőben szálló porszemcsék. Csak fokozza a bajt, ha víz kerül a felületre, mert a nedvesség beszívódik a porszemcsékkel együtt. A gyönyörű kövünk idővel elszíneződik, és sosem lesz a régi.

Az impregnált kövekre is száll a por, viszont megszűnik az anyag egyenletlensége, így a víz nem tudja bemosni a port az apró szemcsékbe. Elkerülhető az algásodás, penészedés, szintén annak köszönhetően, hogy a kő szerkezetébe nem tud bejutni semmilyen élő organizmus, emellett élénkítik a természetes színeket.

Az impregnálás vízlepergető hatású, így a téli csapadék nem tud beszivárogni a pórusokba. Kőimpregnáló termékeink, mint a Bellinzoni IDEA HP, hosszú időn keresztül védelmet nyújtanak, megakadályozzák a kövek károsodását.

Bellinzoni IDEA HP használata nagyon egyszerű, csak pár szabály betartására kell odafigyelni:

  • Száraz, tiszta felület

 A letisztított és száraz felületre vigyük fel egyenletes rétegben a terméket, ecset, rongy vagy más alkalmas eszköz segítségével. Csak alaposan megtisztított, száraz és portalan felületre kezdje el felvinni a kő impregnálószert.

Az impregnálás folyamán egy védőbevonatot képzünk a burkolat felületén, ezért tényleg figyeljen oda a burkolat alapos tisztítására. Az impregnálással ugyanis minden, a burkolaton maradt port, szennyeződést konzerválni fogunk, annak minden negatív hatásával együtt.  

  • Figyelje az időjárás előrejelzést

Kültéri köveink impregnálására olyan napot válasszunk, amikor várhatóan nem esik az eső, és nincs kánikula, se fagy ???? A vizes burkolat nem tudja magába szívni az impregnálót.

Folyamatosan ismételje meg az alkalmazást megszakítás nélkül, amíg a kő telített (a kő nem szívja fel a további terméket). Nagyon porózus kőfelület esetén ismételjük meg a kezelést két óra elteltével. Vigyázzunk, hogy ne maradjon felesleg a felületen, mert később nehezen eltávolítható.

 A Bellinzoni IDEA HP UV álló, víz, zsír olaj elleni impregnálószer márványhoz, gránithoz és kőhöz. Víz és olajos szennyeződések ellen impregnálja a különböző kőfelületeket. A kezelt kő színét nem változtatja meg, így a természetes hatás megmarad. Megakadályozza a penészképződést is.

És ha egy kis extrára vágyunk, akkor itt a BELLINZONI IDEA XC!

Víz-, zsír és olajlepergető, UV álló impregnálószer, nedves kinézettel, márványhoz, gránithoz és kőhöz. Színmélyítő hatása van, matt felületre ajánljuk.  Impregnálás után a termék hagyja lélegezni a követ, megakadályozza a penész képződését is.

Bővebb információt a termékekről weboldalunkon találhat.

Jó munkát és eredményes impregnálást kívánunk!